Procedura dramatică de revenire asupra unui avort are ca rezultat naşterea unui copil sănătos

miercuri, 31 iulie 2013

| | |


În unele state din SUA avortul este legal în toate cele 9 luni de sarcină. Avortarea copiilor care sunt mai mari de 6 luni presupune mai multe etape și durează 2-3 zile. Mai jos este prezentat cazul minunat al unei mame din SUA care a început procedura de avort iar apoi s-a răzgândit și copilul ei, o fetiță, Claire, a fost salvat. Aceast lucru a fost posibil datorită implicării tenace a câtorva consilieri pro-viață de la un centru de consiliere pentru femeile în criză de sarcină.




articol semnat de Peter J. Smith, LifeSiteNews

LAS VEGAS, 1 martie 2010 – Totul este bine când sfârşeşte cu bine. Pentru consilierii pro-viaţă, naşterea bebeluşei Claire a fost un sfârşit minunat pentru cea mai dramatică operaţiune de salvare pro-viata, dovedind astfel încă o dovadă că, în anumite cazuri, se poate reveni cu succes asupra unei încercări de avort făcut la un termen avansat.

Acum câteva luni, Jamie Stout, o tânără femeie în jurul vârstei de 30 de ani, dependentă de droguri şi incapabilă să se îngrijească de fiica ei de 10 ani, a decis să facă o întrerupere de sarcină aflată în a 20-a săptămână.

Avortul în cazul unei sarcini într-un termen înaintat durează între două până la trei zile, astfel că procedura era tocmai în curs de desfăşurare atunci când doi consilieri pro-viaţă pentru criză de sarcină, de la clinica First Choice (Prima Alegere) din Las Vegas, au reuşit să intre în legătură cu Jamie şi s-o convingă că încă mai are la dispoziţie un interval de timp care îi dă ocazia să oprească moartea copilului ei. Cei doi erau directoarea executivă, Pam Caylor, şi doctoriţa Maria Cortopasso.

După cinci ore şi jumătate de luptă dramatică, un doctor de la camera de urgenţă a reuşit, în sfârşit, să îndepărteze toate bucăţile de laminaria pe care doctorul de avorturi le introdusese în cervixul lui Jamie pentru dilatarea şi provocarea travaliului.

Cu toate că şansele de a pierde sarcina erau foarte mari, Jamie a adus-o pe lume, după cincisprezece săptămâni, pe fetiţa ei, Claire Stout, născută cu câteva săptămâni înainte de termen, dar care era sănătoasă şi cântărea 2,3 kg şi avea o lungime de cca. 46 cm.



Pam Caylor a stat de vorbă cu LifeSiteNews despre salvarea şi naşterea bebeluşei Claire, spunând că a fost un lucru „minunat” să asiste la completa trasnformare a familiei – a lui Jamie, soţului ei şi a celeilalte fiice.

Centrul pentru criza de sarcină, First Choice, oferă servicii pentru circa 400 de femei pe lună, cliente noi, şi a ajutat la salvarea a peste 7.000 de bebeluşi în ultimii cinci ani, devenind astfel unul dintre cele mai solicitate pe plan naţional.

„A fost minunat să vezi această transformare pe care Dumnezeu a adus-o în viaţa lor, în numai câteva ore, familia schimbându-şi complet poziţia, trecând de la aceea că avortul trebuie făcut la cea de bucurie produsă de venirea acestui copil”, a spus Caylor, adăugând că ei au trecut de la „nu ştim de când este un bebeluş” la viziunea clară că viaţa începe într-adevăr în momentul concepţiei.

„Aceasta este o familie cu totul deosebită”, a continuat Caylor. „Tatăl a spus la două zile după ce procedură de avort a fost anulată: „Pam, aceasta nu este decât opera lui Dumnezeu.”

Caylor a împărtăşit reporterilor de la LSN câteva cuvinte din cele spuse de Jamie: „Mulţumesc, Doamne, pentru că ne iubeşti! Claire este minunat de frumoasă! Promitem să avem mare grijă de ea. Cu drag, Familia Stout”

Consiliera a dezvăluit faptul că, la început, familia Stout nu avea bani ca să-şi permită avortul, până în ultima clipă, când cineva s-a oferit să le împrumute banii: un eveniment pe care familia Stout l-a socotit a fi „răspunsul lui Dumnezeu” şi i-a făcut să întreprindă demersurile pentru avort. Cu toate acestea, a spus Caylor: „chiar şi acea persoană şi-a schimbat sentimentele într-o oarecare măsură”.

O relaţie strânsă există acum între familia Stout şi Caylor. De fapt, Caylor a fost a doua persoană pe care Jamie a sunat-o, după Marina Cortopassi, pentru a-i da de ştire că i s-a rupt apa.

„Bebeluşa este un dar de la Dumnezeu şi intenţia lui Dumnezeu cu acest copil este să aducă o schimbare de 180 de grade”, a spus ea. „Pentru că, atunci când această mamă se uită la faţa acestui copil, dintr-o dată  au o nouă şansă în viaţă, o nouă responsabilitate şi o nouă motivaţie care să-i determine să-şi pună viaţa în ordine.”

Caylor a spus că este evident că lui Jamie Stout i s-a oferit şansa să înceapă o nouă viaţă: ea este acum absolut curată de droguri şi hotărâtă să nu se mai întoarcă la acest stil de viaţă. „Acest copil o motivează să-şi schimbe total modul de viaţă”.

Caylor a aflat că este posibil să se revină asupra avorturilor în cazul sarcinilor aflate în termene înaintate, la o conferinţă organizată cu câţiva ani în urmă de Naţional Institute for Family Life Advocates – o instituţie cu funcţii legale şi medicale care reuneşte centrele de criză de sarcină. Caylor a asistat la o prezentare medicală împreună cu asistenta ei medicală, în cursul căreia doctorul pro-viaţă a depus mărturie şi a arătat fotografia unui copil de doi ani pe care l-a salvat prin revenirea cu succes asupra unui avort la termen avansat.

Între timp, însă, ea a aflat că unele clinici injectează inima bebeluşului cu o otravă, astfel încât nu se mai poate interveni pentru salvarea copilului. În cazul lui Jamie, Caylor şi Cortopassi nu erau sigure dacă se efectuase această procedură. Dacă bebeluşul era mort, Jamie ar fi trebuit să ducă avortul până la capăt.

Doctorul de la camera de urgenţă a făcut rost de un ecograf mobil, pentru a se asigura că bebeluşul este încă în viaţă. Caylor a descris examenul cu ultrasunete: „Bebeluşul se uită în sus, bebeluşul se întoarce, aşa că ştim că inima îi bate şi apoi.... doctorul a găsit bătaia inimii.”

„Jamie a fost extraordinară în toată această perioadă, pentru că ea a fost cea care a stat liniştită,” a spus Caylor. Deşi, atât doctorul, cât şi asistenta lui considerau că Jamie are şanse de 75-85% de a naşte un bebeluş mort, Caylor a descris-o pe Jamie ca fiind fericită că a renunţat la avort, punându-şi nădejdea în Dumnezeu, indiferent de rezultatul final. „Aceasta este aceeaşi fată care, cu două ore şi jumătate mai devreme era în clinica de avort unde i s-a introdus laminaria pentru uciderea bebeluşului ei de 20 de săptămâni.”

„Ea spunea: „Sunt liniştită. Să se întâmple ce o vrea Dumnezeu", a continuat Caylor, „şi eu îmi ziceam: „Dumnezeu nu ne-a lăsat să mergem atât de departe, numai ca să pierdem copilul.’”

Caylor a spus că, pentru consilierii pro-viaţă, lecţia pe care trebuie s-o înveţe din povestea bebeluşei Claire este că, atunci când se pune problema revenirii asupra unui avort la termen avansat, „primul lucru este să ştiţi că revenirea este posibilă; al doilea – educaţi-vă; al treilea – găsiţi doctori în comunitate care să intervină atunci când se iveşte o asemenea situaţie şi care o vor accepta pe clientă.”

Traducere de Cristina Mitrovici
 Sursă: LifeSiteNews