Interviu cu John-Henry Westen, cofondator şi redactor-şef la LifeSiteNews.com, Canada / Forumul Internaţional „Familii numeroase şi viitorul umanităţii”

marți, 23 septembrie 2014

| | |

interviu realizat de Ştefana Totorcea 

Există un motiv personal care v-a determinat să vă implicaţi în crearea unui website pentru viaţă?

Am fost crescut ca bun catolic. Apoi am trăit în afara Bisericii şi am întors spatele Vieţii şi Familiei timp de mai mulţi ani. Dar viaţa mea de catolic nepracticant a fost foarte grea, deşi în ochii lumii părea foarte bună: aveam prietenă, aveam maşină şi eram popular.
Dar înăuntrul meu lucrurile arătau îngrozitor. Mă simţeam mereu vinovat şi singur şi în sinea mea ştiam că greşeam.
S-a întâmplat că am avut un tată foarte sfânt, care se ruga mereu pentru mine. Eu îl tot luam peste picior, ştiţi… Făceam toate lucrurile care erau împotriva dorinţelor lui. Am avut şi probleme cu legea. Am fost implicat în pornografie, dansam noaptea târziu cu fete şi altele asemenea.

În cele din urmă, rugăciunile tatei au avut un efect paradoxal: viaţa mea a luat-o la vale. Am ajuns să am necazuri cu legea – am fost arestat –, urma să fiu dat afară de la şcoală, să-mi pierd libertatea şi să o pierd şi pe singura fată care îmi plăcea cu adevărat.

Şi atunci m-am întors către Dumnezeu. În principal, datorită exemplului tatei, dar şi cu ajutorul devoţiunii faţă de Fecioara Maria după poveţele Sfântului Louis de Montfort. Este un mod de a-ţi dedica viaţa lui Iisus Hristos prin Maica sa, Fecioara Maria.

Aşa a început LifeSiteNews.com. Fiindcă ştiam cum era să trăieşti întorcând spatele Vieţii şi cât rău trupesc şi sufletesc aduce aceasta. Vreau ca tuturor să le fie bine. De aceea, misiunea website-ului LifeSiteNews.com este să expună urâciunea unei astfel de vieţi şi frumuseţea vieţii în Hristos, să explice cât de frumos este să te dedici Vieţii şi familiei.

Şi am o bucurie mare: fata aceea pe care o credeam pierdută când trăiam o viaţă nebună a devenit soţia mea şi avem opt copii împreună. Nu merit o viaţă atât de bună, aşa că este o mare onoare pentru mine să o împărtăşesc întregii lumi prin intermediul site-ului LifeSiteNews.com

Cu ce gânduri şi aşteptări aţi venit aici, la acest forum internaţional pe tema familiilor numeroase?

Este ceva uimitor aici. În toată America de Nord şi în cea mai mare parte a Europei, guvernele sunt împotriva familiei. Şi împotriva vieţii: guvernele sunt pro-avort, pro-homosexualitate. Dar iată o conferinţă care promovează familiile numeroase, viaţa şi familia în general. Iar evenimentul este sprijinit de guvern, cu miniştri care chiar iau cuvântul. Din acest punct de vedere, este ceva uluitor.

Ce mesaj aveţi pentru familiile din România?


Trebuie să urmăm învăţăturile lui Hristos pentru familie date prin Biserica Lui, care spun că trebuie să dăm rod şi să ne înmulţim, să îmbrăţişăm Viaţa şi iubirea şi familia. Motivul pentru care trebuie să facem aceasta este că Dumnezeu ne-a creat şi ştie ce e mai bine pentru noi. A fi deschişi către viaţă şi către familie nu ne dăunează, aşa cum spune lumea. Este exact pe dos: acesta e cel mai bun lucru pentru noi. Cât timp am trăit în afara acestor învăţături, chiar dacă îmi era bine în exterior, eram rănit pe dinăuntru. Pe când acum, după ce m-am întors de partea Vieţii, chiar şi când mă confrunt cu greutăţi din exterior, pe dinăuntru este numai bucurie.

Preluare de pe Ştiri pentru viaţă