Proiectul Felicitărilor: Copiii cu sindrom Down le mulţumesc părinţilor pentru că au ales viaţa

miercuri, 17 septembrie 2014

| | |

LifeNews, 15 august 2014
ProgramulPALS oferă tinerilor care suferă de sindrom Down un loc unde să se distreze, să se dezvolte ca şi indivizi şi să lege prietenii care să le schimbe viaţa.
Membrii acestui program realizează diferite proiecte, inclusiv Proiectul Felicitărilor, o iniţiativă prin intermediul căreia cei care fac parte din familia PALS trimit scrisori noilor membri ai comunităţii. Aceste scrisori au rolul de a-i motiva, încuraja, întâmpina şi felicita pe părinţii şi fraţii copiilor cu sindrom Down.

Cei care participă la taberele PALS au câte un consilier care îi ajută pe toată perioada taberei şi care îi ghideaza cum sa redacteze scrisorile.

O parte din copiii cu sindrom Down sunt apoi înregistraţi citindu-şi scrisorile cu voce tare. Dragostea şi bucuria pe care le resimt se citesc clar atât pe chipul lor, cât şi în modul în care vorbesc. Nu poţi să nu te bucuri în timp ce îi auzi povestindu-le noilor părinţi despre motivul pentru care vieţile lor sunt extraordinare şi ce îi face să fie atât de speciali.

Toţi îi încurajează pe părinţi şi le spun că bebeluşii lor cu sindrom Down sunt un cadou şi vor avea o viaţă minunată.

Pentru părinţii unui copil cu sindrom Down, viaţa poate părea că s-a transformat într-una extrem de dificilă şi stresantă. A avea un copil cu sindrom Down pare că aduce o mulţime de lucruri negative. Dar, în realitate, aceşti copii sunt o binecuvântare atât de mare. Aceasta este ceea ce aceşti copii din programul PALS vor să arate noilor părinţi.

A spune “Da, voi păstra copilul” nu este deloc uşor. Copiii din PALS vor să-i felicite pe aceşti părinţi pentru curajul pe care l-au avut atunci când nu au lăsat ca o dizabilitate să le dicteze ce decizie să ia atunci când au aflat că bebeluşul va avea sindromul Down.

Aceşti oameni frumoşi sunt plini de o dragoste autentică. Împart dragoste tuturor celor din jur. Văd viaţa ca pe o aventură minunată, gata să fie trăită. Ei pot atinge sufletul altor oameni prin simpla lor existenţă şi acesta este un lucru pe care nu mulţi îl pot face.

Programul PALS şi Proiectul Felicitărilor sunt exemple foarte bune de oameni care şi-au asumat responsabilitatea de a-i ajuta pe părinţii care au dificultăţi în creşterea copiilor cu dizabilităţi. Toţi cei pro-viață ar trebui să ofere un astfel de sprijin celor care se află în situaţii dificile.

Traducere: Anca Victoria Dogaru
Preluare de pe Știri pentru viață

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.