Protest masiv al părinţilor polonezi împotriva introducerii educaţiei sexuale în şcoli: „Educaţie pentru familie”, nu pentru depravare!

marți, 15 septembrie 2015

| | |

După ce, în ultima duminică din iulie, mii de părinţi polonezi au ieşit în stradă să protesteze împotriva introducerii educaţiei sexuale explicite ca materie şcolară, guvernul bate în retragere cu privire la acest plan.

Mişcarea a fost organizată de 26 de asociaţii poloneze pro-familie, în condiţiile în care în şcolile poloneze se predă deja o materie care se numeşte Educaţie Pentru Viaţa de Familie.



Ministrul Educaţiei, Joanna Kluzik-Rostkowska, le promisese părinţilor că nu vor fi introduse în şcolile poloneze standardele OMS de educaţie sexuală (care consideră copilul ca fiinţă sexuală de la 0 ani şi îndeamnă la… predarea noţiunilor de atingeri plăcute şi plăcere trupească, inclusiv „masturbarea infantilă precoce”, la vârste preşcolare).

Cu toate acestea, părinţii au acţionat ferm şi masiv prin participarea la un eveniment care a cuprins slujbă religioasă, marş pe străzile Varşoviei şi concert rock într-una din pieţele oraşului.


S-a aflat că guvernul polonez avusese deja întâlniri cu activiştii pentru drepturile homosexualilor, cu scopul de a introduce în programa şcolară a noii materii noţiunea de „antidiscriminare”. Dar organizaţiile părinţilor polonezi au răspuns că această noţiune şi materia de educaţie sexuală nu sunt decât paravanul în spatele căruia copii vor fi învăţaţi să-şi înceapă devreme viaţa sexuală, apelând la contracepţie şi avort la vârste mult prea fragede, şi să experimenteze cu homosexualitatea, distrugându-le astfel potenţialul de a-şi întemeia o familie în viitor.

La acţiunea masivă din iulie de la Varşovia, desfăşurată sub sloganul „Opriţi Educaţia pentru Depravare”, se estimează că au participat aproximativ 14.000 de polonezi din toată ţara.

Preluat de pe Știri pentru Viață