Apărarea căsătoriei tradiţionale, un delict: elevii au nevoie de aprobarea părinţilor pentru a-i asculta susţinătorii

luni, 10 iunie 2013

| | |


Santorum vorbind celor peste 1000 de elevi de la liceul din Pennsylvania
De Kirsten Andersen

Un articol realizat cu aportul lui Ben Johnson.

Grosse Point, Michigan, 11 aprilie 2013 (LifeSiteNews.com) – Apele au fost agitate săptămâna aceasta la un liceu de stat din Michigan, după ce fostului candidat din partea partidului republican la preşedinţia Statelor Unite, Rick Santorum, i-a fost retrasă invitaţia de a ţine un discurs în faţa elevilor respectivului liceu, datorită orientărilor sale conservatoare cu privire la instituţia căsătoriei, acesta fiind un aprig susţinător al căsătoriei tradiţionale.

Gruparea Tinerilor Americani în sprijinul Libertăţii l-a invitat pe senatorul din Pennsylvania pentru a susţine un discurs pe tema ştiinţei şi artei conducerii (leadership), obţinând, în acest scop, şi aprobarea conducerii liceului. Însă, conform site-ului Breitbart.com, Dr. Thomas Harwood, directorul liceului, ar fi retras aprobarea, datorită faptului că senatorul respinge total ideea “căsătoriei” între persoanele de acelaşi sex.

În urma protestelor organizate de gruparea de adolescenţi – care reuşise să strângă suma de 18.000 $, necesară aducerii lui Santorum pentru a-şi ţine discursul în liceul lor – conducerea liceului a acceptat, în cele din urmă, că respectivul discurs să fie ţinut.

Cu toate acestea, elevii vor fi nevoiţi să obţină acordul scris şi semnat din partea părinţilor, pentru a putea audia discursul lui Santorum, sugerându-se astfel că opiniile acestuia ar putea avea un caracter jignitor şi posibil dăunător pentru tineri.

Presiunile la care a fost supus nu l-au determinat pe senator să-şi reevalueze opiniile cu privire la importanţa căsătoriei tradiţionale. În ciuda presiunii generate de mass-media şi a lipsei de sprijin din partea propriului partid, Santorum considera că nici Guvernul Penssylvaniei şi nici Curtea Supremă nu vor sprijini redefinirea conceptului de căsătorie.

“Viziunea Partidului Republican cu privire la această temă, nu se va schimba. Dacă s-ar întâmpla aşa ceva, ar fi un act de sinucidere curată”, a spus Santorum. În urma sondajelor efectuate, a reieşit că trei sferturi dintre republicani resping cu înverşunare ideea “căsătoriei” între persoanele de acelaşi sex.

Santorum afirma că, în opinia lui, Curtea Supremă nu va delibera din oficiu când îşi va prezenta hotărârea definitivă şi irevocabilă cu privire la Legea Federală pentru Apărarea Instituţiei Căsătoriei (DOMA – Deffence of Marriage Act – federal law) şi la Declaraţia 8 a Californiei (care prevede că pe teritoriul statului California este valabilă şi recunoscută doar căsătoria dintre un bărbat şi o femeie). Conform declaraţiei lui Santorum, instanţă judecătorească “şi-a învăţat lecţia” oferită de războiul cultural de 40 de ani, născut în urma unei astfel de hotărâri.

“Cred că vom vedea cu toţii, sper, că o instanţă de judecată temperată nu va repeta greşelile pe care le-a făcut în cazul Roe v. Wade” (caz care a legiferat dreptul femeilor de a face avort în America), a declarat Santorum pentru publicaţie.

Fostul senator şi-a prezentat opiniile cu privire la acest subiect, după ce două figuri foarte cunoscute ale Partidului Republican, şi anume senatorii Mark Kirk (reprezentând statul Illinois) şi Rob Portman (reprezentând statul Ohio), şi-au declarat în mod public susţinerea faţă de “căsătoria” între persoanele de acelaşi sex. Au fost multe voci în presă, care au speculat faptul că abandonarea cauzei căsătoriei tradiţionale, din partea acestor doi senatori, ar putea prevesti o viitoare îndepărtare a Partidului Republican, de conservatorismul social.

Cu toate acestea, Santorum declară că el nu crede faptul că schimbarea de opinie a senatorilor Kirk şi Portman, ar putea însemna începutul unui proces de durată, acesta comparându-i pe cei doi cu reprezentanţii Partidului Republican care s-au declarat în favoarea avortului, imediat după dezbaterea cazului Roe v. Wade, la începutul anilor ’70.

“Cu siguranţă puteţi răsfoi arhivele, unde veţi descoperi tot felul de poveşti care spuneau că Partidul Republican urma să-şi schimbe orientările, şi că acela avea să fie viitorul”, a declarat Santorum pentru publicaţia Des Moines Register.

Cu toate acestea, iată că şi 40 de ani mai târziu, poziţia Partidul Republican este tot în favoarea vieţii.

“Bineînţeles că nu s-a întâmplat aşa. Sunt sigur că şi acum vor apărea aceleaşi poveşti, ca şi atunci (cu privire la “căsătoria” între persoanele de acelaşi sex), dar poziţia Partidului Republican, în continuare, va rămâne neschimbată”, a declarat acesta.

În schimb, fostul senator a anunţat, într-un e-mail adresat susţinătorilor grupului “Vocile Patrioţilor” (pe care îl conduce), faptul că Partidul Republican trebuie să-şi mobilizeze membrii conservatori declaraţi în favoarea familiei, care alcătuiesc esenţa partidului, pentru a putea recupera terenul pierdut în urma ultimelor alegeri.

Cea mai eficientă metodă pentru a reactiva oamenii de la baza partidului şi pentru a avea parte de un puternic sprijin din partea publicului, este aceea de a pleda în favoarea retragerii finanţării uriaşei “fabrici de avorturi” numite Planet Parenthood (organizaţie non-profit, cel mai mare furnizor de servicii legate de sănătatea reproducerii - în special contracepţie şi avort).

“Vom insista pe lângă conducătorii congresului Republican, în vederea retragerii finanţării monstruozităţii reprezentate de această organizaţie”, a scris Santorum. “Prea multe persoane din cadrul Partidului Republican vor să ignore milioanele de vieţi nevinovate care au fost răpuse de această organizaţie ticăloasă. Problema retragerii finanţării pentru organizaţia Planet Parenthood este ca şi rezolvată. Sondajele demonstrează acest lucru.”

Un număr de aproximativ 3 milioane până la 6 milioane de susţinători ai Partidului Republican au stat acasă în timpul alegerilor prezidenţiale din anul 2012.

Valorile morale tradiţionale ale lui Santorum, l-au transformat pe acesta în ţinta liberalilor aflaţi atât în interiorul cât şi în afară Partidului Republican.

 Puteţi citi aici un articol despre discursul tinut de Rick Santorum la liceul din Grosse Point in faţa a peste 1000 de elevi.

Traducere de Diana Orzan