​Naștere cu sacul amniotic întreg​ în Grecia

sâmbătă, 8 iunie 2013

| | |

Un copil nou-născut i-a uimit pe cei din jur, fotografia lui fiind prima de acest tip până în prezent. Pe contul de Facebook al unui medic ginecolog a apărut o imagine cu un nou-născut ​aflat încă în sacul amniotic. Copilul a fost fotografiat imediat după operația de cezariană, când copilul se afla învelit în totalitate de sacul amniotic al mamei, situație care a stârnit mirarea doctorului Aris Tsigris. Acesta a afirmat că este incredibil cum s-a născut fătul și că nu există nici un risc ca nou-născutul să aibă probleme. În momentul perforării sacului amniotic, copilul fiind suficent de dezvoltat, el respiră normal.

Deși este extrem de rar, cazul nu este unic. În 2011, actrița Jessica Alba a născut pe cale naturală o fetiță al cărei sac amniotic a fost expulzat intact.

Astfel de întâmplări ne aduc în fața ochilor purtarea de grijă a lui Dumnezeu de care avem parte în primele nouă luni de viață, purtare de grijă care este, în cazul avortului, distrusă în mod brutal.



Sacul amniotic se dezvoltă la câteva zile după concepție și reprezintă „căsuța” copilului în timpul celor nouă luni petrecute în burtica mamei. Imaginea reprezintă un copil de 40 de zile.