Bebeluşul vorbitor

luni, 25 august 2014

| | |







LifeNews, 8 august 2014

În primii doi ani de viaţă, copiii învaţă una din deprinderile cele mai folositoare: aceea de a vorbi. Totuşi, înainte să pronunţe primele cuvinte, aceştia analizează modul de a comunica al adulţilor din jurul lor. Încep prin a se juca folosind sunete pentru a imita ceea ce aud în mediul care-i înconjoară.

Deseori, primele cuvinte pe care un bebeluş le spune sunt “da-da” şi “ba-ba-ba”. Motivul este faptul că ei îşi dezvoltă vorbirea şi capătă control neuromuscular şi neurofizic. De aceea este foarte important ca părinţii să comunice cu copiii chiar înainte ca ei să poată înţelege cuvintele.

De fapt, potrivit unui studiu privind dezvoltarea şi comportamentul bebeluşilor, pe când aceştia sunt încă în pântece, ei pot recunoaşte cuvinte şi poezioare dacă mama le repetă între săptămânile 28 şi 34 de sarcină.

Alt studiu publicat în revistă Pediatrics în februarie 2014 sugerează faptul că un copil născut înainte de termen, cu cât aude mai multe cuvinte în timp ce este la terapie intensivă, cu atât reacţionează prin propriile lui sunete. Aceasta înseamnă că cei născuţi prematur pot dezvolta tipare de vorbire în timpul petrecut la terapie intensivă. Studiul arată, de asemenea, că mai multă comunicare din partea părinţilor determina un grad mai înalt în vorbire şi gândire atunci când copiii cresc.

Copilaşul din clipul video de mai jos cu siguranţă urmează să înveţe cuvinte noi şi să devină un comunicator foarte bun.


Traducere: Anca-Victoria Dogaru
Preluare de pe Ştiri pentru viaţă

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.