Moscova: Pe 1 iunie va avea loc manifestaţia anuală pentru-viață și înființarea a 14 centre de consiliere în criza de sarcină

sâmbătă, 31 mai 2014

| | |



Pe 1 iunie, de Ziua Internaţională a Copilului, pe întreg teritoriul Rusiei, se va desfăşura manifestaţia anualăinternaţională „Rusia – pentru viaţă! Rusia – fără avorturi!”. Acţiunea este coordonată de Departamentul Sinodal pentru Probleme de Tineret şi de Uniunea Tinerilor Ortodocşi “Georgievtsy”, având binecuvântarea Episcopului Ignatie de Vyborg şi Priozersk, conducătorul Departamentului pentru Probleme de Tineret.

Scopul acestei acţiuni este de a populariza valorile familiei şi a lupta pentru apărarea vieții copiilor nenăscuți, împotriva avorturilor. Slujbele religioase şi alte evenimente speciale dedicate problemei avorturilor – distribuirea de pliante educaţionale, marşuri, vizionarea de filme urmate de discuţii – se vor ţine în mai mult de 60 de eparhii începând cu data de 29 mai.

Pe 1 iunie se va face rugăciunea „Pro-viaţă” (împotriva avorturilor) în districtul vestic al Moscovei şi va avea loc acţiunea caritabilă „Ţine-mă în viaţă”. Ţelul acestor evenimente este de a atrage atenţia bisericii şi a publicului secularizat asupra protejării vieţii copiilor nenăscuţi şi a sprijinirii familiei naturale şi a familiei cu mulți copii.

În aceeaşi zi, după Sfânta Liturghie, în toate bisericile din districtul vestic, se vor face rugăciuni pentru apărarea vieţii. Rugăciunile vor fi pentru ca toate femeile care se gândesc să facă avort să îşi vină în fire, ca cele care au făcut deja avorturi să dobândească iertarea păcatului de a-şi fi ucis copiii în pântece, pentru naşterea copiilor care au fost deja concepuţi şi pentru salvarea şi creşterea dragostei în familiile din Rusia şi în toate ţările din lume.
După terminarea rugăciunii, va avea loc o strângere de fonduri pentru a sprijini crearea de centre de consiliere  unde femeile însărcinate pot suna pentru a fi consiliate și sprijinite şi a nu mai ajunge la avort. Se vor înființa centre de consiliere în 14 maternităţi şi cabinete de obstetrică și ginecologie din Districtului Administrativ de Vest al Moscovei.

Traducere: Mihaela Sanpetrean
Preluare de pe Ştiri pentru viaţă