De ce am aşteptat pâna la căsătorie pentru a face sex

miercuri, 14 mai 2014

| | |



de Dustin Siggins, LifeSiteNews

Megan Alexander, corespondenta emisiunii TV Inside Edition a televiziunii americane CBS, a decis să dezvăluie câteva lucruri din viaţa ei personală, vorbind despre cum a luat decizia de a fi abstinentă sexual până la căsătorie.
Ea a declarat pentru Fox News că doreşte să ofere „o viziune alternativă asupra sexului, într-o lume în care sexul înainte de căsătorie este privit drept ceva de aşteptat”. Ea a pus că „este în regulă ca oamenii să aştepte (să facă sex) dacă vor aceasta”.

Decizia ei contrastează cu desele escapade sexuale publice ale celor din industria showbiz-ului.

„Nu cred că este atât de ieşit din comun, în America sau în întreaga lume, în viaţa de zi cu zi, să te abţii de la sex până la căsătorie”, a mai spus ea, „dar în industria de divertisment este desigur nepopular”.

Alexander, care lucrează la Inside Edition încă din 2007, s-a măritat cu soţul ei Brian Cournoyer în 2008. Ea a spus că au stabilit limite pentru relaţia lor de prietenie, ceea ce a ajutat-o să-şi păstreze fecioria până în ziua nunţii.

Opiniile ei asupra abstinentei au ieşit la lumina după ce a scris pentru revista pe WHOAwomen la rubrica „De ce căsătoria încă contează”. În ea, Alexander spune despre tinerii moderni: „trăim pentru noi înşine, nu unul pentru celălalt, şi ne mirăm de ce sunt atâtea casnicii destrămate şi atâtea vieţi distruse în cultura noastră”.

De asemenea, ea a scris că menţinându-se ocupată, stabilindu-şi obiectivele şi având un prieten care i-a împărtăşit punctele de vedere asupra castităţii au ajutat-o într-adevăr.

În timp ce Cournoyer nu a fost virgin atunci când au început să se întâlnească, el a căutat de bunăvoie „o a doua virginitate” cu Alexander.

„Brian şi eu încă participăm la clasa căsătoriei la şcoala duminicala de la biserică şi luăm legătura cu un consilier marital sau cu un pastor. Aşa cum mergi la medic o dată pe an pentru a te asigura că eşti sănătos, căsnicia ta are nevoie de un „consult” din când în când”, a spus ea.

Pe lângă sfatul ce l-a dat tinerilor de a nu se uita la Hollywood pentru vreun sfat asupra căsătoriei, Alexander a adăugat ca lucrurile nu au fost tocmai perfecte în noaptea nunţii. „Am pus prea multă presiune pe noi înşine pentru a ţine seama de toate aspectele sexuale ale căsătoriei noastre”. Ea povesteşte că soţul ei a spus în luna de miere: „ei bine, dragă, avem tot restul vieţii la dispoziţie să lucrăm asupra aspectului sexual”, parte a comunicării pe care ea o numeşte „esenţială”.

Alexander subliniază, de asemenea, cât este de important ca un cuplu căsătorit „să fie o echipă”, sprijinindu-şi unul altuia obiectivele. Pentru oamenii necăsătoriţi ea a scris că „nu este niciodată prea devreme să vă pregătiţi pentru viitoarea căsătorie. Preţuiţi-vă voi înşine şi trataţi-vă corpurile ca pe nişte temple”.

Pe femei ea le sfătuieşte să joace „greu de obţinut”. „Acoperiţi-vă rotunjimile şi lăsaţi băieţii să vă cunoască în primul rând mintea şi sufletul”.

Bărbaţilor le spune “Vă încurajez să căutaţi o parteneră care crede în visele voastre şi vă va sprijini în toate domeniile din viaţa voastră. Priviţi dincolo de fizic către cineva care vă va fi cel mai bun prieten şi cel mai mare suporter”.

„Când lucrurile merg rău, vrei o fată care să te prindă de mână şi să îngenuncheze lângă pat alături de tine”, a scris Alexander.

 Preluare de pe Ştiri pentru viaţă
Traducere: Brânduşa Oancea

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com