Școală privată din Mexic refuză înscrierea unui copil ce avea „doi tați” și este acuzată de discriminare

vineri, 15 noiembrie 2013

| | |

18 octombrie 2013, Monterrey, LifeSiteNews
 


Arhiepiscopul de Monterrey din Mexic a luat apărarea unei şcoli din dioceza sa ce este acuzată de discrimare deoarece a refuzat să primească o fetiţă care are „doi taţi”: tatăl bilogic şi partenerul acestuia. Ei se „căsătoriseră” cu un an în urmă în Mexico City. 

Într-un interviu publicat de LifeSiteNews, Arhiepiscopul Rogelio Cabrera a dat explicații, asigurând şcolile că au dreptul de a se proteja în faţa acestor influenţe. Dacă o şcoală, „fie ea catolică sau nu, se conduce după anumite principii, atunci este corect să procedeze ca atare”, a spus acesta. 

În ceea ce priveşte copiii adoptaţi de homosexuali, arhiepiscopul a declarat: „Guvernul este cel care a decis acest lucru, dar homosexualilor nu ar fi trebuit să li se dea dreptul de a adopta.” 

Iniţial, arhiepiscopul fusese citat de către media că ar fi declarat că fetiţa avea „dreptul la educaţie”, spre marea satisfacţie a asociaţiilor homosexuale care vedeau asemănarea cu cuvintele Papei Francisc: „Cine sunt eu să judec?” 

Dar arhiepsicopul Cabrera a explicat celor de la LifeSiteNews că i-au fost scoase cuvintele din context. 

„Am spus că fetița avea dreptul să primească o educație. Dar, am spus, de asemenea, că o grădiniță privată are dreptul de a pune condiții atunci când primește copiii.” 

Hills Institute este o școală privată de prestigiu. Inițial, la începutul anului școlar, fetița de doi ani fusese înscrisă la grădiniță de tatăl ei biologic fără dificultate. Ajungând însă în atenţia conducerii, la trei zile după înscriere, școala  a cerut celor doi bărbaţi să respecte anumite condiţii pentru ca fetiţa să poată merge în continuare la grădiniță: să nu asiste împreună la sărbătorile grădiniţei şi la alte evenimente care implică prezenţa părinţilor, să nu vină la sărbătoarea mamelor, să nu se prezinte niciodată împreună la grădiniță etc. Aceste lucruri au fost găsite de cuplul de homosexuali ca fiind  „ridicole şi discriminatorii”.  Drept urmare, ei au depus plângeri la diverse servicii de protecţie a drepturilor omului şi de luptă contra discriminării. 

În prezent școala este supusă unor investigații demarate de mai multe autorități publice, iar conducerea grădiniței a primit sancțiuni pentru refuzul de a se prezenta la audiențele organizate de organismul local de protecție a consumatorilor.


Prelucrare după LifeSiteNews
 
 
 
Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com