În școlile din regiunea Omsk, Rusia, a fost intezisă sărbătorirea Halloween-ului.

marți, 5 noiembrie 2013

| | |



30 octombrie, Omsk, Rusia

Ministerul educației din regiunea Omsk a trimis tuturor conducătorilor unităților de învățământ și șefilor departamentelor municipale de profil o recomandare de a nu sărbători Halloween-ul în școli, comunică agenția Interfax.

„Aceasta măsură de recomandare este elaborată în scopul prevenirii atitudinii de extremism printre copii și tineri” – afirmă, printre altele, scrisoarea.

Această recomandare a fost făcută ca urmare a unei solicitări a organizației publice regionale „Uniunea părinților din Omsk”.

Referindu-se la cercetările Institului Inovațiilor Pedagogice a Academiei de Învățământ din Rusia și a Institului Familiei și Educației, departamentul a remarcat că sărbătorirea Halloween-ului are consecințe negative, ce influențează procesul educațional şi pe copii.

„Prezența unor elemente cu conținut mistic în această sărbătoare, o anumită propagandă a cultului morții, personificarea ei, pot avea efecte devastatoare asupra sănătăţii mentale și moral-spirituale a elevilor” – au declarat experții.

Sursa: forma.ru 
Traducere: Tatiana Larin

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com