Conferința cu tema „Drama tinerilor aflați între abstinență şi concubinaj"

marți, 19 noiembrie 2013

| | |


În data de 14 noiembrie, Episcopia Giurgiului, Parohia Bună Vestire din mun. Giurgiu, revista „Familia Ortodoxă" şi Asociaţia Ortodoxia Tinerilor a organizat o conferința cu tema „Drama tinerilor aflați între abstinență şi concubinaj" la care a fost invitat domnul Virgiliu Gheorghe, doctor al Universităţii Aristotel din Tesalonic şi autor al mai multor cărţi. 

Evenimentul la care au participat peste 500 de tineri a reunit elevi de la Seminarul Teologic „Teoctist Patriarhul”, Colegiul Naţional Ion Maiorescu, Liceul Tudor Vianu, Liceul Nicolae Cartojan, Liceul Ion Barbu, Școala Sfântul Gheorghe, Școala Nr.2, Scoala Nr.7, Școala Nr.8, Școala Nr.10, enoriaşi de la parohiile din municipiu şi a avut loc la Ateneul „Nicolae Bălănescu" din mun. Giurgiu, începând cu orele 17.00. 

În cadrul conferinţei a avut loc şi lansarea cărţii „Mii de tineri îşi păstrează astăzi fecioria până la căsătorie", editată de Asociaţia Ortodoxia Tinerilor şi prezentată de Dl. Claudiu Bălan, preşedinte al asociaţiei. 

La conferinţa a participat şi Alexandra Nadane, reprezentantă a Asciației „Studenţi pentru viaţa” din Bucureşti, care a relatat celor prezenţi riscurile la care sunt predispuşi tinerii ce nu conştientizează darul vieţii. 

În cuvântul său, Preasfinţitul părinte Ambrozie a vorbit tinerilor despre urmările păcatelor în viaţa socială şi cea de familie dar mai ales în sufletul celor cale le săvârşesc. Totodată și-a manifestat bucuria de a fi alături de adevăraţi parteneri de dialog îndemnându-I să dea în continuare dovada de înţelepciune pentru a răspândi lumina colegilor de clasă sau liceu şi astfel să ajungă împreună la scopul nostru ultim, mântuirea. 

„Am fost impresionat să particip la această conferinţă pe o temă foarte importantă pentru tineri. Este necesar ca tinerii să participe la astfel de evenimente, căci doar din mass-media nu pot afla tot adevărul despre poruncile lui Dumnezeu, iar în seara aceasta s-a tratat aceata tema „drama tinerilor aflaţi între abstinenţa şi concubinaj” în toate detaliile ei, fapt pentru care mulţumesc organizatorilor.” - Claudiu Balan- Preşedinte Ortodoxia Tinerilor 

“Mă bucur să fiu în mijlocul tinerilor, pentru că au nevoie să li se vorbească într-o societate în care din păcate ajunge tot mai puţin adevărul la ei. Nădăjduiesc că o astfel de întâlnire în care am participat la un real dialog cu ei s-a ajuns la câteva răspunsuri, care, cu siguranţă îi vor călăuzi spre a face cea mai bună alegere privind viitorul, fie că ar însemna păzirea fecioriei , fie apropierea de biserică, o alegere care le va asigura şi sănătatea psihologică şi sănătatea somatică dar mai ales pacea şi o viaţă de familie armonioasă.”  - Dl. Virgiliu Gheorghe 

La final s-a intonat cantarea Apărătoare Doamnă iar toţi cei prezenţi au primit din partea organizatorilor Calendarul cărticică, pentru anul 2014, editat de Editura Episcopiei Giurgiului şi ultimul număr al Revistei Familia Ortodoxă.