27 noiembrie - ACSIS și Librăria Bizantină vă invită la Târgul caritabil pentru prevenirea abandonării copiilor

marți, 26 noiembrie 2013

| | |

ACSIS în parteneriat cu Libraria Bizantină organizează în perioada 25 nov - 2 dec 2013 Târgul caritabil „Arta de a darui” Ediția a-2-a care își propune strângerea de fonduri pentru sprijinirea copiilor aflați în risc de separare de mamele lor, care îi cresc singure. Vernisajul va avea loc miercuri, 27 noiembrie 2013, începând cu ora 19.30 la Libraria Bizantină din București, strada Bibescu Voda 20.

Statisticile ne arată că în 2008 numarul familiilor monoparentale s-a dublat față de 2002, 90% dintre familiile monoparentale fiind alcătuite din mamă și copil (cf. Ghid de bune practici pentru respectarea egalității de șanse, BNS, 2009). În același timp, România este pe primul loc în Europa în ceea ce privește numărul de copii abandonați.

În acest sens, din 2004 toate acțiunile noastre vizează dezvoltarea unei rețele stabile de suport pentru familiile monoparentale aflate în riscul de a se destrăma: le asigurăm accesul la resurse din comunitate (servicii medicale, un loc de muncă) și le facilităm redescoperirea propriilor resurse interioare, pentru ca în final ele să își recâștige încrederea într-un viitor în decență și demnitate alături de copiii lor.

Ne bucurăm și suntem onorați să avem sprijinul extraordinar al tuturor artiștilor care au decis să sprijine prin donarea operelor de artă copii crescuți de mame singure și sustinuți de asociatia noastră. În mod deosebit mulțumim doamnei Silvia Radu, care a reușit să inspire un gest de solidaritate al unor oameni minunați și speciali, nu doar prin ceea ce creeaza, ci și prin felul în care întorc creațiile lor către comunitate.” Georgiana Neuman, Director Executiv, Asociatia ACSIS.

Mulțumim Librăriei Bizantine pentru găzduire și pentru sprijinul acordat în realizarea acestui eveniment!

Sponsorii evenimentului: Viticola Corcova SRL și Cofetaria Alice.

Vă așteptăm cu drag alături de noi în 27 noiembrie!