O lecție despre adevăr și frumusețe de la „Americanii au talent”

miercuri, 27 noiembrie 2013

| | |

 de John Stonestreet, 15 august 2013

 
O recentă audiţie pentru „Americanii au talent 2013” (America’s Got Talent 2013) nu prevestea nimic neobișnuit: oameni suficient de talentați pentru a-şi dori să devină staruri pop. Dar apoi a intrat pe scenă „Forte”, un trio de băieți.

Potrivit celebrului membru al juriului, Howard Stern, cei trei arătau ca nişte „prostuţi”. Mai mult, s-au întâlnit față în faţă cu doar câteva zile înainte de competiţie. Înainte de asta, s-au cunoscut şi au păstrat legătura doar online. Era prima dată când interpretau în faţa unei audienţe.

Juriul era oarecum sceptic şi amuzat de acest trio.

Dar totul s-a schimbat după primele 10 secunde ale interpretării, când Josh Page din New York a început să cânte „Pie Jesu” a lui Andrew Lloyd Webber, fragment din Recviem.

Tonul de operă al lui Page a uimit juriul. Când Fernando Varela, director al unei biserici din Puerto Rico/Orlando s-a alăturat, privirea mirată a juriului a fost de nepreţuit. În sfârşit, când sud coreeanul Hana Ryu a transformat duetul într-un trio, juriului și-a ridicat mâinile.

În timp ce juriul era şocat de interpretarea a ceea ce Varela numeşte „o trupă de băieţi de operă”, audiența era în extaz. Oamenii plângeau, o reacție ce nu este întâlnită prea des în concursurile de talente.

 



Oare când a mai venit cineva la audiţii la un astfel de concurs pentru a interpreta o rugăciune în latină, mai ales o rugăciune care se traduce prin: „Iisuse, odihneşte-i. Iisuse, odihneşte-i pe vecie. Iisuse, care alungi păcatele lumii, odihneşte-i. Mielul Domnului, care alungi păcatele lumii, dă-le odihna veşnică.”

În cartea sa, „Un simplu creştin” (Simply Christian), N.T. Wright  spune că frumuseţea naturală sau făcută de om „este, uneori, atât de puternică, încât ne trezeşte cele mai adânci sentimente de veneraţie, admiraţie, recunoştinţă şi respect.” Ea „ne trezeşte din noi înşine” şi „face apel la sentimente adânc îngropate în noi.”

Audiţia celor de la Forte s-a răspândit rapid pe internet. Această poveste ar trebui să ne amintească că există o alternativă la superficial și că, în ciuda distracţiilor, minciunilor şi confuziei, aceasta este încă lumea lui Dumnezeu şi fiecare persoană a fost făcută după chipul Său.

Sursa: LifeSiteNews
Traducere: Diana Lois
 
Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com 

2 comments:

Geo spunea...

Super faina interpretarea... Si ce interpretare ! :)

Unknown spunea...

Doar doua intrebari,
prima:
Este asta o chemare la trezire?
si a doua:
Nu dormim prea bine?