Revista „Pentru viață” nr. 5, „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie” – Primăvara 2016

joi, 7 aprilie 2016

| | |

A apărut revista „Pentru viață” nr. 5 – Primăvara 2016, publicația oficială a Marșului pentru Viață România și Republica Moldova 2016 – „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”.

Prin tema aleasă pentru ediția din 2016, Marșul pentru Viață România și Republica Moldova subliniază că binele femeii este în strânsă legătură cu binele copilului, binele familiei este determinat întotdeauna de primele două, iar cine vrea să fie pro-femeie ar trebui să fie și pro-viață.

Statisticile arată că până la 80% din avorturi se fac la presiunea bărbatului care nu dorește să-și asume copilul. De aceea, Marșul pentru Viață atrage atenția prin tema aleasă pentru anul 2016 că este nevoie ca societatea în ansamblu, micile comunități locale, familia extinsă și fiecare dintre noi trebuie să fim alături de femeile în criză de sarcină, pentru a le sprijini – într-o primă fază mai ales moral, iar apoi și material – să se împlinească ca femei și mame când aceasta își doresc.

Primul pas este conștientizarea acestei nevoi prin publicarea de mărturii ale unor femei care au trecut printr-o criză de sarcină. Este nevoie ca acestea să vorbească. Povestea lor, indiferent de finalul fericit sau trist, nu poate decât să salveze vieți.

Vă îndemnăm să trimiteți o mărturie personală despre criza de sarcină (chiar și publicată sub anonimat, ea poate salva vieți!) la adresa de email 101marturii@gmail.com

Un al doilea pas este întâmpinarea nevoii de sprijin pentru femeile în criză de sarcină prin mai multe centre de sprijin înființate pe plan local. Acestea trebuie să coaguleze comunitatea în scopul ajutorării femeilor în criză de sarcină care vor să păstreze copilul, după modelul centrelor din SUA, unde acestea sunt de trei ori mai numeroase decât clinicile de avort.

Când rețeaua de astfel de centre din România, sponsorizate prin eforturile unor persoane particulare și ale unor mici organizații, va fi suficient de numeroasă, se va putea crea o presiune pentru ca factorii de decizie politici să pună în aplicare politici de sprijin mai susținute.


Citește online revista „Pentru viață” nr. 5 – Primăvara 2015, dând click pentru linkurile de mai jos.

Cuprins

1 Editorial: De ce „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”? de Alexandra Nadane, Președinta Asociației Studenți pentru viață