O mamă se întinde în faţa maşinii în mişcare, pentru a-şi salva gemenele de doi ani

marți, 25 martie 2014

| | |

de John Jalsevac, LifeSiteNews, 21 Martie 2014

O femeie din Massachusetts este aclamată asemeni unui erou, pentru gestul ei de a se întinde intenţionat în faţa propriei maşini, în încercarea de a o opri să alunece în trafic, împreună cu cele două fiice ale sale de doi ani, prinse în centurile de siguranţă, pe bancheta din spate.

Dar Mindy Tran, de 22 de ani, care şi-a fracturat un picior şi şi-a dislocat umărul şi şoldul, spune că a făcut doar ceea ce orice mamă ar fi făcut. “Nu mă consider o eroină”, a declarat ea celor de la ABC News. “Sunt doar mamă”.

Într-o zi, în cursul acestei luni, Tran tocmai îşi încuiase uşa de la apartamentul ei din Lawrence, Massachusetts, când, întorcându-se, şi-a văzut maşina începând să ruleze de-a lungul aleii, către strada aglomerată.
 
Aşa cum ea însăşi spune, primul ei instinct a fost acela de a se duce în spatele maşini şi de a  încerca să o oprească, împingând-o. Dar când acest lucru nu a funcţionat, şi-a dat seama că era nevoie de mai mult de atât.

Fiicele mele sunt totul pentru mine, absolut totul, şi nu vreau să le văd în spital, iar în acel moment mi-am dat seama că era vorba fie de viaţa mea, fie de a lor”, a declarat ea celor de la WCVB.

Ea povesteşte mai departe: “M-am întins la pământ, folosindu-mi corpul ca pe un prag pentru reducerea vitezei, încercând astfel să opresc maşina”.

A fost o decizie dramatică, dar a funcţionat. După ce maşina s-a oprit, vecinii au scos cele două fetiţe dinăuntru.

La scurt timp, au sosit şi pompierii. Ei au reuşit să stabilizeze maşina, prin blocarea roţilor, şi au ridicat maşina de pe Tran, utilizând o pernă cu aer. Ea a fost dusă apoi cu elicopterul la cel mai apropiat spital.

Deşi Tran a trecut deja prin mai multe operaţii şi are un drum lung de parcurs până la recuperarea completă, ea spune că nu are nicio îndoială că a meritat.

“Tot ce-am făcut a fost pentru copiii mei. Sunt fericită că ele sunt bine.”, declară ea.



Traducere: Miruna Ionescu

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com