Students for Life of America: Proiectul Planned Parenthood

luni, 20 mai 2013

| | |

Începând de pe 15 aprilie 2013, membrii organizaţiei studenţeşti Students for Life of America au efectuat timp de două săptămâni, cu ajutorul unui autobuz, un tur de expunere a activităţii Planned Parenthood în campusurile universitare. Prin intermediul acestui proiect, studenţii au fost informaţi cu privire la adevăratele intenţii ale organizaţiei Planned Parenthood (cel mai mare furnizor de avorturi din SUA).

Turul a început de la Universitatea din Cincinnati, unde un număr 915 cruci cu emblema Planned Parenthood au fost expuse, ele reprezentând cele 915 vieţi nevinovate răpuse zilnic de mâinile membrilor acestei organizaţii de măcelari de oameni. Studenţii adepţi ai mişcării pentru viaţă au mers în fiecare campus, pentru a discuta pe tema acestei acţiuni şi pentru a oferi informaţii în legătură cu planurile ascunse pe care asociaţia Planned Parenthood le are cu fiecare student. Programul turului a fost următorul:

15 aprilie – Universitatea din Cincinnati
16 aprilie – Universitatea Franciscană din Steubenville
17 aprilie – Universitatea Seton Hall
18 aprilie – Universitatea Americană
22 aprilie – Universitatea “Chapel Hill” din Carolina de Nord
23 aprilie – Universitatea Clemson
24 aprilie – Universitatea din Alabama – Birmingham
25 aprilie – Universitatea Tulane

   Ce ţi-a pregătit Planned Parenthood în mod special?

 

Planul A: furnizarea de mijloace contraceptive ineficiente şi de proastă calitate.
Argument: În numărul din luna februarie (2005) a revistei “Consumer Reports”, Uniunea Consumatorilor, o asociaţie non-profit, a catalogat două dintre mărcile de prezervative promovate de asociaţia “Planned Parenthood”, ca fiind cele mai slabe calitativ dintre toate mărcile pe care le-au testat.

Planul B: Încurajarea (susţinerea) tratamentului hormonal zilnic.
Asociaţia “Planned Parenthood” le încurajează pe tinerele femei să înceapă administrarea zilnică a contraceptivelor orale, şi combat temerile acestora cu privire la efectele secundare ale pastilelor susţinând că pastilele contraceptive de generaţie nouă sunt mult mai sigure decât vechile variante, întrucât acestea conţin acum o doză mult mai redusă de hormoni, cu toate că efectele secundare, precum moartea, se menţin şi în cazul contraceptivelor orale de nouă generaţie. În cazul în care acestea nu şi-ar face efectul scontat, tot membrii asociaţiei Planned Parenthood sunt cei care vin cu soluţia salvatoare, şi anume o doză şi mai mare din aceiaşi hormoni (“pilula de a doua zi”, care provoacă avort), susţinând că este absolut sigură şi sperând că nu vei observa faptul că îşi contrazic propriile afirmaţii.
 
Planul C: furnizarea de servicii de consiliere de proastă calitate şi informaţii greşite.
Dacă nici prezervativele şi nici contraceptivele orale nu-şi fac treaba iar sarcina se instalează, atunci tot Planned Parenthood vine în “ajutor”, oferind servicii de “consiliere privind alegerea”, pentru a te ajuta să iei decizia de a face avort. Cu toate acestea, zeci de foşti angajaţi au dat în vileag metodele total lipsite de scrupule, utilizate în cadrul acestor servicii de “consiliere”, recunoscând faptul că acestea erau folosite în mod special pentru a le convinge pe femei să aleagă calea avortului (de pe urma căruia asociaţia beneficia în mod direct), în loc de a opta pentru adopţie sau pentru păstrarea copilului (lucru pentru care asociaţia NU este plătită). În anul 2011, Planned Parenthood a raportat un număr de 145 de avorturi la fiecare opţiune pentru adopţie, instaurând regula ca fiecare filială a asociaţiei să aibă acelaşi target.

Planul $$$: Bani, bani, bani!
Conform datelor furnizate de institutul Guttmacher (institut de cercetare pus în slujba măcelarilor din cadrul Planned Parenthood), costul mediu al unui avort se ridică la suma de 451 de dolari, ceea ce înseamnă un venit de peste 150 de milioane de dolari pentru organizaţia Planned Parenthood, venit obţinut în urma atingerii cifrei de 333.965 de avorturi efectuate în anul 2011. 

Timp de ani de zile, toţi membrii asociaţiei au furnizat şi promovat informaţii false cu privire la serviciile pe care le oferă (susţinând în mod mincinos faptul că oferă servicii de mamografie etc.) şi afirmând că ei fac lucruri “minunate şi unice” – pentru a încerca să convingă politicienii să le ofere suma de 542 de milioane de dolari din taxele şi impozitele colectate la bugetul de stat (asta doar pentru anul fiscal 2011 – 2012). 

Cu toate acestea, tot ceea ce această asociaţie vinde şi oferă (cu excepţia avortului) poate fi găsit în cadrul unei reţele naţionale de sănătate ce numără 8000 de Centre Comunitare de Îngrijire a Sănătăţii, finanţate de la buget, la preţuri mult mai mici. Aceste centre oferă servicii de testare şi tratament pentru bolile cu transmitere sexuală, teste de sarcină precum şi controale ginecologice de rutină.


Cum poţi obţine cu adevărat ajutor
Există peste 3000 de centre non-profit, specializate în acordarea ajutorului şi asistenţei în caz de sarcină, pe tot cuprinsul Americii, care oferă gratuit teste de sarcină, consiliere confidenţială (privată), ecografii gratuite, cursuri pentru părinţi şi sprijin material pentru mamele tinere şi pentru cupluri.
 
Ce oferă organizaţia Planned Parenthood (cel mai mare furnizor de avorturi, conform statisticilor):
·        44% din avorturi sunt făcute de femei cu vârsta cuprinsă între 18 – 24 de ani
·        59% dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 18 – 24 de ani nu ştiu faptul că Planned Parenthood efectuează avorturi
·        80% din locaţiile asociatiiei Planned Parenthood sunt plasate la o distanţă de mai puţin de 8 km de campusul unui liceu sau al unei universităţi.
·        92% din serviciile pe care asociaţia Planned Parenthood le oferea cu privire la o sarcină constau în avorturi (în anul 2011).
·        915 avorturi sunt efectuate de către această asociaţie în fiecare zi.
·        333.964 de avorturi au fost efectuate în centrele asociaţiei Planned Parenthood - cel mai mare număr dintr-un singur an (în anul 2011), mult mai mult decât orice alt furnizor de servicii medicale.
·        150 milioane de dolari reprezintă suma de bani pe care asociaţia Planned Parenthood a obţinut-o în urma efectuării de avorturi, în anul 2011
·        542 milioane de dolari reprezintă suma totală de la bugetul de stat pe care asociaţia a primit-o în anul fiscal 2011-2012.
 
Asociaţia “Planned Parenthood” şi doctorul Kermit Gosnell

Având în vedere procesul intentat în Philadelphia criminalului în serie întruchipat de doctorul Kermit Gosnell (cel ce a ucis nenumăraţi copii care supravieţuiseră avorturilor realizate de el), “Proiectul Planned Parenthood” are o cu atât mai mare importanţă. Crimele odioase ale doctorului Gosnell nu reprezintă un simplu incident izolat. Organizaţia Planned Parenthood care se laudă ca fiind un loc curat, sigur şi prietenos pentru femei, se ocupă cu acelaşi tip de practici criminale:

·       în prima săptămână a lunii aprilie, 2013, unul din sediile asociaţiei de pe teritoriul oraşului Delaware, a trebuit să-şi înceteze activitatea de efectuare a avorturilor, după ce 5 femei au ajuns la camera de gardă în urma condiţiilor precare de igienă în care se efectuau intervenţiile, condiţii similare celor în care doctorul Gosnell îşi desfăşura activitatea. Una din asistentele medicale din sala de operaţie a declarat că pacientele nu erau nici spălate, nici curăţate, prezentând scurgeri masive de sânge. De asemenea a declarat că pacientele erau în mare pericol de a se îmbolnăvi de hepatită sau chiar de a fi infectate cu virusul HIV.

·       La sfârşitul lunii martie, 2013, un reprezentant oficial al asociaţiei a declarat că este normal ca un copil scos viu din pântec în timpul unui avort să fie ucis ulterior, afirmând următoarele: “Considerăm că orice decizie trebuie să fie lăsată la latitudinea femeii, a familiei acesteia şi a medicului curant”. Gosnell ucidea în mod obişnuit copiii scoşi vii din pântec în urma avortului – adeseori prin tăierea şirei spinării. Iată tipul de decizie pe care această asociaţie îi încurajează pe medicii precum Gosnell să o ia.

·       În anul 2008, o asistentă medicală ce lucra în cadrul filialei din New Jersey a organizaţiei Planned Parenthood a relatat preşedintelui asociaţiei Students for Life of America, Kristan Hawkins, faptul că, la un avort făcut la 22 de săptămâni (mai mult de 6 luni), copilul poate să supravieţuiască şi să se nască viu: “Se întâmplă, atunci când copilul rămâne în viaţă... dar neavând suficientă forţă pentru a supravieţui în cele din urmă este lăsat pur şi simplu să moară”. Iată încă o dovadă a faptului că Planned Parenthood cunoaşte şi sprijină avorturile rezultate din copii care au fost scoşi vii din pântec, dar apoi au fost lăsaţi să moară, aşa cum se întâmpla în clinica doctorului Gosnell.
 


Traducere şi prelucrare de Diana Orzan