Şcoala de Duminică - Părintele Galeriu: "A iubi înseamnă a trăi viaţa celuilalt, a-i trăi bucuria şi durerea"

duminică, 16 decembrie 2012

| | |


Fragmente:

Nu am alte merite, dar am simţit şi simt că Hristos este viaţa mea. În El îmi aflu cu adevărat puterea, sensul vieţii mele şi mărturisirea este bucuria vieţii.

Mai aveţi viaţă personală?

De câtva timp nu-mi mai aparţin. Socotesc că numai acel timp este înaintea lui Dumnezeu care este trăit în misterul iubirii Lui, căci dacă Fiul lui Dumnezeu are bucuria să fie mai mult pe pământ decât în cer, adică să nu petreacă doar în cer cu Duhul Sfânt în slava Treimii, ci să fie cu cei a căror chip vrea să-l înalţe, atunci nu regret că nu-mi mai aparţin. A iubi înseamnă a trăi viaţa celuilalt, a-i trăi durerea şi bucuria lui, atât cât pot eu. Nu sunt un om grozav, nici de lăudat nici de lepădat.  

Tranziţia trebuie să aibă la temelia ei aceşti factori: cel spiritual - să aibă sensul precis luminat de Dumnezeu, unitate între religie şi morală, să ai un crez pe lumea aceasta. După aceasta este crezul spiritual cu virtuţile lui: de dragoste de om, de jertfire, de sinceritate a inimii pentru om, atunci se schimbă şi atmosfera morală a societăţii, şi economicul. Aici este tragismul. Dacă noi, toţi românii ne-am simţi angajaţi în această operă de restaurare a ţării... . Nu-s cele mai grele vremuri din istorie acestea, am avut vremuri şi mai grele.