Eroii din vreme de pace (3): Un pictor ţintuit în scaunul cu rotile a vândut 30 de portrete ca să adune bani pentru propria nuntă

vineri, 7 decembrie 2012

| | |



Un pictor de 29 de ani din Erevan, Armenia, ţintuit într-un scaun cu rotile încă din copilărie, a vândut 30 de portrete în creion ca să adune bani pentru propria nuntă, scrie Life News.

Portalul informează că Vrej Kirakosean şi-a întâlnit soţia pe o reţea de socialiazare. Pentru că cei doi îndrăgostiţi locuiau în oraşe diferite, nu se puteau vedea prea des. Aşa că tânărul pictor a decis să câştige bani pentru nuntă.

„Nu am posibilitatea să-mi găsesc un alt loc de muncă pentru că aproape că nu mă pot mişca. Din cauza deformării coloanei vertebrale, uneori îmi este dificil să stau chiar şi aşezat", a mărturisit tânărul pentru Life News.

Cu toate acestea, Vrej a încercat dintotdeauna să se bucure de viaţă. „Mi-am dorit să iubesc şi să fiu iubit, aşa cum îşi doresc toţi oamenii", a mai spus el.

Soţia sa Elena, de 32 de ani, este originară din regiunea Ural a Rusiei. „Am văzut pe pagina lui Vrej un mesaj video în care mulţumea oamenilor care îi comandă portrete. Am decis să-l ajut cu bani. M-a impresionat privirea lui sinceră şi înţeleaptă", a povestit Elena, care s-a stabilit în Armenia, alături de soţul ei.

Acum Vrej visează să adune bani pentru o operaţie care l-ar pune pe picioare. În ţările europene o intervenţie medicală de acest fel costa circa 75.000 de euro, aşa că tânărul desenează în fiecare zi atât cât îl lasă puterile.