VIDEO: Cartea „Avortul, ultima exploatare a femeilor”, discutată la Giurgiu într-o oră de dirigenţie atipică

miercuri, 17 decembrie 2014

| | |




Părintele Tudor Georgian de la Biserica Bunavestire din Giurgiu este profesor de religie şi diriginte la clasa a zecea la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu” din aceeaşi localitate.

Părintele Georgian a acceptat provocarea lansată la Bucureşti pe 8 decembrie, odată cu evenimentul „Primul drept al omului este dreptul la viaţă”, care a prilejuit lansarea cărţii „Avortul, ultima exploatare a femeilor”. Astfel, joi, 10 decembrie 2014, chiar de Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, la iniţiativa domniei sale, elevii de la clasa la care este diriginte s-au întâlnit la sediul Crucii Roşii – Filiala Giurgiu cu medici şi au vorbit despre avort, un subiect pe care în general lumea îl evită, dar care îi interesează direct pe tineri, în condiţiile în care tot mai mulţi îşi încep foarte devreme viaţa sexuală.
La eveniment, alături de părintele Georgian şi clasa lui, au participat şi Marian Măcelaru, Directorul Crucii Roşii – Filiala Giurgiu, Diana Ionescu, Asistent-şef la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Giurgiu, şi Carol Mihai, Preşedintele Ligii Tinerilor Creştin Ortodocşi din Giurgiu.

A fost prezentată cartea şi înmânată tuturor celor 30 de elevi participanţi. De asemenea, s-a discutat despre efectele fiziologice şi psihologice ale avortului şi despre nevoia tinerilor de a căuta consiliere şi sprijin înainte de a lua o decizie care le poate afecta pe termen lung sănătatea fizică şi pe cea mentală. Astfel, comunitatea giurgiuveană a reuşit să îi conştientizeze pe tineri cu privire la toate aspectele avortului – o acţiune mai mult decât utilă în contextul în care statisticile din cartea menţionată arată că până la 79% din femeile care aleg avortul sunt dezinformate în mod activ sau prin omisiune cu privire la efectele acestuia.