„Dacă descrierea avortului este dezgustătoare şi oribilă, atunci cum este avortul?", afirmă senatorul irlandez Jim Walsh

marți, 6 august 2013

| | |




DUBLIN, 26 iulie 2013 (LifeSiteNews.com) - senatorul irlandez Jim Walsh  se apără într-un editorial din publicaţia Irish Times, după ce a fost atacat de către colegi politicieni pentru că a făcut în Senat, în timpul discutării proiectului de lege privind legalizarea avortului, o descriere brutal de sinceră a procedurii avortului.

Walsh a fost acuzat, de Ivana Bacik, senator laburist şi una dintre cele mai înfocate susținătoare a avortului din partidului ei, de utilizare în cadrul discursului său a „pornografiei orale". De asemenea, ea a l-a mai criticat pe Walsh pentru discursul „înspăimântător" și „nefericit".

Jim Walsh descrie avortul, fără eufemisme.

Walsh a declarat :„Eu nu îmi cer scuze pentru folosirea descrierii grafice a avortului. Dacă descrierile mele sunt oribile și „dezgustătoare", ce se poate spune despre procedura în sine, o procedură pe care trebuie să o legalizăm?"

Proiectul de lege a trecut de ambele Camere, asteptându-se doar semnarea lui de către președinte Higgins.

"Cum guvernul a stabilit să introducă avortul deghizat sub forma intervenţiilor medicale, eu cred că acesta este un moment potrivit pentru a descrie realitatea a ceea ce se propune", a declarat în ediția de astăzi a Irish Times.

Walsh a sancţionat, de asemenea, mass-media pentru modul părtinitor în care prezintă informaţiile: „Atunci când un senator, săptămâna trecută, a descris copiii cu anomalii fetale fatale, drept „un grup de celule care se va dezvolta într-o bucată mare de ţesut, ce nu va avea nici cap, nici creier, nici coloana vertebrală", unde a fost indignarea și condamnarea din partea ziarelor?"

În discursul său din Senat, Walsh a citat din mărturia fostului doctor american specializat în avorturi, Anthony Levatino, depusă în cadrul unei audieri din Congres în mai 2012:
 
„Primul instrument ce se foloseşte este un cateter de aspirare. Imaginați-vă introducând acest cateter prin colul uterin și cerându-i asistentei să pornească mașina de aspirație. Ceea ce veți vedea este un lichid galben pal, care arata ca urina, venind prin cateter într-o sticlă din maşina de aspirare. Acest lucru este lichidul amniotic care a înconjurat copilul pentru a-l proteja.

După ce aspiraţia a fost terminată, iei instrumentul cu care vei prinde şi zdrobi ţesuturile. Atunci când acesta prinde ceva, nu da drumul. În cel de al doilea trimestru avortul este o procedură oarbă. Copilul nu poate fi văzut în niciun fel în interiorul uterului. Imaginați-vă introducând acest instrument și apucând tot ce puteţi."


Ministrul Sănătății, dr. James Reilly, care a fost susținătorul principal al legislației avortului, l-a acuzat pe Walsh de folosirea unui limbaj inflamator. „Mi se pare regretabil că senatorul Walsh a fost implicat într-o dramatică - și în ceea ce unii oameni ar descrie ofensatoare și supărătoare - descriere de proceduri care nu au loc și nu vor avea loc în această țară", a spus el.

Walsh a răspuns că el a vrut doar să clarifice ceea ce a fost propus prin proiectul de lege care a trecut rapid prin ambele Camere ale Parlamentului. Răspunsurile date de Reilly la această întrebare, a spus el, „au fost departe de a fi liniștitoare".

„De nescuzat, el a fost în imposibilitatea de a confirma ce proceduri de avort vor fi permise", a spus Walsh. „Tot ce știm este că legea pe care o introduce autorizează proceduri ce opresc viaţa, nu o salvează. Într-adevăr, procedura de avort nu este în niciun fel delimitată. "

„Marea majoritate a comentariiilor mass-media", a continuat Walsh, „au repetat pur şi simplu punctul de vedere al guvernului, şi anume că legislația avortului este „extrem de restrictivă" şi a respins orice altă poziţie contrară ca alarmistă." Pentru prima dată în istoria irlandeză, în ciuda afirmaţiilor guvernului că nu schimbă, ci mai degrabă clarifică legea, „Protecția vieții în timpul sarcinii" va permite avortul direct în toate cele nouă luni de sarcină, în cazul în care mama se pretinde a fi sinucigaşă..

Walsh a spus că „dezbaterea a fost dominată de jumătăți de adevăruri și ficțiuni reconfortante".

Una dintre aceste ficțiuni este că legea este „restrictivă".

El a explicat că ceea ce oamenilor legii din Irlanda nu li s-a spus a fost că legile privind avortul în jurisdicțiile din întreaga lume au fost  liberalizate prin exact aceeaşi metodă. Introducerea legalizării avorturilor „limitate", cu anumite „restricții" şi „garanții", a fost în cele din urmă interpretată prin intermediul instanțelor ca intrată în vigoare, sau, mai explicit, avort la cerere.

El a spus că a încercat, de asemenea, să scutească femeile a mai experimenta suferința traumatizantă post-avort. „Femeile cu care m-am întâlnit", a afirmat el, „mi-au spus să „vorbesc despre consecințele devastatoare ale avortului și să ajut la a pune capăt spiralei tăcerii cu privire la brutalitatea actului și la ceea ce este supus copilul  nevinovat."

Prelucrare după LifeSiteNews