29 iulie: A șasea întâlnire de la Mavrogheni - „Puterea viziunii”, un film de Marinela Rotaru

luni, 28 iulie 2014

| | |



La împlinirea a 300 de ani de la Martiriul lui
CONSTANTIN BRÂNCOVEANU,
cu binecuvântarea
Preafericitului DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române,
PAROHIA MAVROGHENI
organizează ciclul de întâlniri
Serile brâncovenești de la Mavrogheni.

· A șasea întâlnire de la Mavrogheni, din data de marți, 29 iulie 2014, ne va prilejui vizionarea unui film despre pictura Elenei Murariu, intitulat "Puterea viziunii" și realizat de Marilena Rotaru.

La prima întâlnire, din 25 februarie 2014, au conferențiat acad. Alexandru Zub „Brâncoveanu la tricentenar” și cercet. șt. Petre Guran „Locul lui Brâncoveanu într-un Bizanț după Bizanț”.

· A doua întâlnire, din 18 martie 2014, l-a avut ca invitat pe pictorul Sorin Dumitrescu. Domnia-sa a susținut conferința „Bicefalia brâncovenească și Fanarul”.

· A treia ediție a Serilor de la Mavrogheni, din 29 aprilie 2014, s-a bucurat de prezența dnei conf. univ. dr. Ioana Beldiman, a dlui lect. univ. dr. Vlad Bedros și a drei drd. Cristina Cojocaru – toți, de la Catedra de Istoria Artei a Universității Naționale de Arte, București, dialogând despre „Moștenirea stilistică a artei brâncovenești. Nașterea unui stil național românesc”.

· În a patra seară, din 27 mai 2014, ora 18, dl. prof. univ. Mihai Moraru, de la Facultatea de Litere a Universității din București, ne-a vorbit despre „Antim Ivireanul și Floarea darurilor, iar dna Monica Joița, doctor în filologie, - despre „Universitatea din Padova și relațiile cu Academia Domnească din București”.

· A cincea întâlnire a avut loc marți, 24 iunie 2014, la ora 18. Invitatele serii au fost doamna Doina Mândru, critic de artă, directorul Centrului Cultural „Palatele Brâncovenești” de la Mogoșoaia - conferențiind despre "Curtea domnitorului Constantin Brâncoveanu" -, și doamna Ruxandra Polizu, restaurator pictură de șevalet, icoane - cu o prezentare a 'Iconostaselor brâncovenești".