„Trebuie să fii bolnav cu capul ca să crezi că homosexualitatea reprezintă o perversiune”, a declarat episcopul mexican Raúl Vera López

marți, 22 octombrie 2013

| | |

Publicăm materialul de mai jos, despre poziția în contradicție explicită cu învățătura catolică a unui episcop catolic, pentru a înțelege mai bine cât de influențat de ideologia homosexuală este spațiul occidental, inclusiv America Latină.

Saltillo, Mexic, 30 August 2013 (LifeSiteNews.com)

„Trebuie să fii bolnav cu capul ca să crezi că lesbienele şi homosexualii suferă de o boală mintală şi sunt „condamnaţi” de Dumnezeu”, a spus episcopul mexican Raúl Vera López.

„Mulţi oameni din biserică nu vor să recunoască adevărul ştiinţific despre homosexualitate. Vor să creadă că aceasta este o formă de perversiune umană, o boală”, a spus episcopul într-un interviu acordat postului de televiziune Terra TV.

În cel mai recent interviu al său, episcopul a început să râdă spunând că: „O mamă a venit la mine, plângându-se că fiul sau umblă cu aceşti perverşi, homosexualii. I-am spus: Poţi să te învinovăţeşti pe tine, căci copilul acesta s-a format aşa din pântecele tale”.

Studiile pe gemeni au discreditat informaţiile despre existenţa unei gene care să determine homosexualitatea.

Concepţia conform căreia homosexualitatea este o boală „nu mai există din punct de vedere ştiinţific”, a mai spus episcopul.

El a explicat că anumiţi oameni au o anumită construcţie care nu corespunde cu alcătuirea lor hormonală. Dar a admis că, din punct de vedere ştiinţific, nicio cercetare nu a dovedit că homosexualitatea nu este o boală mentală.

Fostul preşedinte al Asociaţiei Americane de Psihologie, Dr. Nicholas Cummings, care a fost şi iniţiatorul moţiunii de scoatere a homosexualităţii de pe lista cu boli mentale a organizaţiei, a spus că după ce a făcut rezoluţia a aşteptat efectuarea unor „cercetări imparţiale şi deschise” asupra problemei.

„Nu s-au făcut niciodată cercetări”, a spus anul trecut, într-un interviu cu reprezentanţii Asociaţiei Naţionale pentru Cercetarea şi Tratarea Homosexualităţii.

Nu este prima dată când episcopul Vera López a făcut publice puncte de vedre în contradicţie cu învăţătura catolică.

Acum doi ani, episcopul a fost supus investigaţiilor iniţiate de oficialii Vaticanului, pentru că asociase diocezei sale un grup care promova în mod deschis stilul de viaţă homosexual. Episcopul Vera era „ghidul spiritual” al acestora.

Mai târziu a declarant: „Dacă un homosexual sau o lesbiană mă abordează, de ce să mă gândesc imediat că sunt bolnavi sau depravaţi? Aşa procedează homofobii. Aceasta este o boală mentală.”

Când a fost întrebat dacă e vorba de o nouă abordare a Bisericii cu privire la acest subiect, el a răspuns: „Nu e vorba de o nouă abordare. Este cea pe care biserica a avut-o dintotdeauna. Trebuie să citim Scripturile cu mai multă grijă, să fim atenţi la contextul istoric real, pentru că ne-am obişnuit ca Biblia să spună homosexualilor că sunt condamnaţi.”

Părintele Vera Lopez a câştigat Premiul Rafto 2010 pentru opera sa despre „drepturile omului” în Mexic.

Sursă: LifeSiteNews
Traducere: Iuliana Onea

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com