Faceți cunoștință cu fetița de 4 ani salvată de la avort datorită poveștii inspiraţionale a renumitului fundaș de fotbal american Tim Tebow

luni, 27 iulie 2015

| | |

de Sarah Zagoeski, 5 februarie 2015, LifeNews.com

În februarie 2010, eram la o petrecere Super Bowl cu câțiva amici din facultate, în Elmhurst, Illinois. Îmi amintesc atât de bine nu numai pentru că echipa din orașul meu, New Orleans Saints, îi înfrângea pe Indianapolis Colts, ci și pentru că în anul acela Focus on the Family (un ONG creștin american care ajută familiile) au difuzat o reclamă TV cu Tim Tebow și mamă lui, Pam. Reclama, „Sărbătoriți Familia, Sărbătoriți Viața” era diferită de oricare altă reclamă pe care o văzusem pentru că transmitea mesajul pro-viață la milioane de telespectatori.

Incredibil, statisticile arată că Super Bowl XLIV era primul eveniment sportiv care a depășit 100 de milioane de telespectatori. Și cifrele inițiale au dezvăluit că 106.5 milioane de oameni au urmărit reclama pe care Focus on the Family a difuzat-o în timpul meciului a care a întrecut finala M*A*S*H din 1983 și vechiul ei record de 105.97 milioane de telespectatori.

Așa cum LifeNews a raportat anterior, în 1985, familia lui Tim Tebow locuia în Insulele Filipine ca misionari. Pam Tebow a contractat amoebiază intestinală, cel mai probabil din apa de băut contaminată. A intrat în comă și i s-au administrat medicamente puternice pentru a combate infecția. S-a dovedit că era însărcinată cu al cincilea copil al ei. Medicamentele au cauzat placenta să se desprindă de peretele uterin, privând de oxigen pe copilul nenăscut, Tim Tebow. Când Pam a realizat că era însărcinată, doctorii au oprit administrarea medicamentelor, dar i-au spus că dozele mari l-au vătămat deja pe Tim.

Doctorii erau de părere că Pam era în pericol și că Tim fie nu va supraviețui, fie va avea problem severe. Cel mai bun doctor pe care l-au găsit atunci a sugerat ca Pam să avorteze. Dar Pam a refuzat și astăzi îl stim cu toții pe Tim Tebow fundaș de fotbal american.

Acum Focus on the Family a anunțat că mesajul reclamei a fost atât de puternic încât a salvat un copil de la avort. Într-un videoclip recent, Susan Wood, o femeie însărcinată, îngrijorată și indecisă, a explicat cum reclama a încurajat-o să aleagă viața pentru copilul ei.

Aceea a fost seara în care am văzut reclama cu Tim Tebow”, a spus Susan. „Astfel, am aflat de Focus on the Family. Am mers acasă și m-am uitat încă o data la reclamă pe YouTube. Am navigat pe website-ul lor, m-am uitat la clip după clip, apoi le-am trimis un email celor de la Focus on the Family. Ei mi-au raspuns, iar în secundă în care am citit emailul, practic am luat și decizia de a păstra copilul; lucrurile pe care mi le-a spus au făcut sens instantaneu. Și am știut că de fapt asta îmi doream în tot timpul acela, că trebuia doar să am puterea de o a face. Asta a fost tot, știam că păstrez copilul.”

Fetița lui Susan, Avita Grace, are patru ani acum, iar cele două fac totul împreună. Susan încheie astfel: „Mă gândesc la reclama aceea, la Tim Tebow și la toți oamenii de la Focus on the Family zilnic. Sunt atât de recunoscătoare. Dacă nu ar fi fost nicio reclamă la Super Bowl… dacă n-aș fi mers la petrecerea aceea… dacă cineva mi-ar fi răspuns la email într-un mod diferit… Nu voi putea niciodată să-mi exprim îndeajuns dragostea și recunoștința.”


Traducere: Ioana Giart

Preluare de pe Știri pentru viață

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie şi de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteţi afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.