UPDATE: Una din 500 de femei care fac avort suferă complicaţii care îi afectează viaţa

luni, 10 august 2015

| | |
 Carol Everett a condus între 1977 şi 1983 patru mari clinici de avort din SUA. Ceea ce a observat în această perioadă a făcut-o să renunţe la respectiva activitate, cu toate că deţinea participaţii ca proprietar în două dintre clinici.

Iată ce declară aceasta într-un interviu despre complicaţiile post-avort şi modul inadmisibil în care acestea sunt trecute sub preş de sistemul de sănătate din SUA:

500 de femei au suferit histerectomie şi colostomie, iar una a murit. Asta în ultimele 18 luni în care am lucrat acolo şi fără a include hemoragiile şi infecţiile, ci doar operaţiile majore şi moartea. Experienţa mea în ultimele 18 luni la clinicile noastre mi-a demonstrat ca una din fiecare 500 de femei care treceau pe la noi sufereau ulterior o operaţie majoră, care le afecta întreaga viaţă ulterioară. Iar una a murit. Nu au fost raportate, pentru că (imediat ce au apărut complicaţiile) ele au fost duse la secţiile de urgenţă ale spitalelor. În raporatele de autopsie se scria că mureau de la ruptură de col, nu că aceasta se datora avortului.”
 

Cât de sigur este avortul azi?

Întrebată de reporter dacă la ora actuală serviciile de avort au devenit mai sigure decât atunci, în primii ani, Carol Everett răspunde:
Să ne amintim numai de cazul doctorului Gosnell , care, în clinica sa, o adevărată casă a ororilor, unde acest medic ucidea (prin secţionarea şirei spinării cu o foarfece – n.n.) copiii născuţi vii în urma unor avorturi realizate după vârsta de gestaţie de 20 de săptămâni şi unde şi o femeie a murit. Ce să mai vorbim de cazul doctorului Brigham şi al medicului femeie care au fost acuzaţi de ucideri similare ale unor feţi născuţi vii?… Clinicile de avort arată acum mult mai rău decât cele de pe vremea mea. Medicii care fac avorturi de obicei nu le pot asigura pacientelor lor acces privilegiat la servicii spitaliceşti în caz de urgenţă, ei nu sunt membri în colegiile medicilor şi nici nu au licenţă de practică în toate statele.

Ce întrebări trebuie să-i pună o femeie medicului care va face avortul

Femeile trebuie să-şi pună multe întrebări înainte de a merge la o clinică de avort. Să-i întrebe cu ce complicaţii s-au mai confruntat şi dacă au fost nevoiţi să spitalizeze o pacientă vreodată din această cauză. Să întrebe medicul la ce spital o vor trimite în caz că face şi ea o complicaţie după procedură. Spitalizarea va fi plătită de medic? Transportul la spital va fi asigurat de ambulanţă? Are clinica la dispoziţie sânge pentru trasfuzii? Care e politica de îngrijiri în caz de complicaţii? Dacă li s-a cerut să plătească înainte să apuce să vorbească cu un consilier sau un medic şi să le pună aceste întrebări, nu este în regulă”

De ce este nevoie de consiliere înainte de avort

Iată cum vede Carol Everett, o persoană care a lucrat în industria avorturilor, consilierea înainte de avort a fiecărei femei care se prezintă cu această cerere:„Dacă o tânără vine însoţită de cineva să facă avort, ea trebuie despărţită de persoana respectivă şi intervievată de un consilier cu experienţă (deoarece ar fi putut fi presată să facă avort sau chiar abuzată – n.n.), care să-şi dea seama dacă asta vrea ea sau dacă a fost doar împinsă să vină aici. Apoi îl cheamă şi pe cel care a însoţit-o şi discută cu amândoi.”