Pentru părintele Zarko

vineri, 20 ianuarie 2012

| | | 1 comments

Irina și Părintele Zarko s-au cunoscut în Macedonia la o întalnire între tinerii creștin-ortodocși din Balcani. După puțin timp, el a învățat româna și ea - macedoneană.
S-au căsătorit acum 6 ani și s-au stabilit în București.

Părintele Zarko a început să lucreze la o firmă și în paralel a urmat cursurile facultății de Teologie Pastorală.
Acum 2 ani, la 33 de ani, în urma unor analize Părintele Zarko a aflat că are cancer. I s-a recomandat de urgență operație, chimioterapie, radioterapie.

În urma primei operații și a chimioterapiei intensive tumoarea aflată, foarte periculos, lângă aortă, a început să crească. Au oprit radioterapia. Tumora ar fi - zic doctorii - inoperabilă. Inoperabilă în România. 
Au încercat multe tratamente timp de 2 ani. Tratamentul natural a transformat tumora preexistentă în teratom - tumoare benigăa prin definiție, însă dimensiunile ajunse la 30cm, impun operația. Tratamentul chimio și radioterapeutic nu este potrivit pentru ce are el.

Anul trecut, înainte de Crăciun, au avut bucuria – Irina zice că a fost un dar - să fie hirotonit Diacon pe seama Mânăstirii Antim. Acum Zarko este Părintele Zarko și slujeste în fiecare dimineață și seară.

În urma trimiterii dosarului medical la peste 20 de clinici din lume au primit 5 raspunsuri pozitive. Cu câteva zile în urma au primit din partea unei clinici din Viena vestea că ei îl pot opera și că fost programat  la operație pentru data de 1 februarie. Suma estimată pentru operație: 20.000 euro.